Αρωματικό κοτόπουλο
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κρεμμύδι τριμμένο
4-5λιαστές ντομάτες
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πρέζα ζάχαρη
2κ.σ.ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1/2κύμινο
1/3κ.γλ.κανέλα
1/3κ.γλ.γαρύφαλλο
1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ξύδι ,τις λιαστές ντομάτες και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλυφτεί το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σαλτσούλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μακαρόνια και τυράκι τριμμένο.