Ατζέμ πιλάφι
2013-08-05- Κουζίνα: Τούρκικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι καρολίνα
4φλ.νερό
100γρ.φιδές θρυματισμένος ή κριθαράκι μέτριο
1κ.σ.βούτυρο φρέσκο
1/2κ.γλ.ζάχαρη στη μύτη
1/2κγλ.κανέλα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το μισό βούτυρο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 8 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα τηγανάκι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το φιδέ ή το κριθαράκι, ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε το φιδέ και ελάχιστο βραστό νεράκι. Αφήνουμε να βράσουν μαζί άλλα 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με μια πετσέτα και με το καπάκι. Αφήνουμε το πιλάφι να κρυώσει και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το πιλάφι με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.