Ατομικές σπανακόπιτες σε τορτίγια
2014-02-24- Κουζίνα: Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
24/2/14
Ατομικές σπανακόπιτες σε τορτίγια, άκρως πρωτότυπες, γρήγορες και πεντανόστιμες. Ότι πρέπει για παιδιά, για γρήγορο σνακ ή για όσους εμπιστεύονται τις επιλογές του ZannetCooks.
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι πλυμμένο και χοντροκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα φορμάκια
- 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος ή σουσάμι (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 αυγά χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
- 4 τορτίγιες μεγάλες ή 8 μικρές
- Γραβιέρα τριμμένη για το ψήσιμο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Αχνίζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα χωρίς νερό για 4-5 λεπτά, να μαλακώσει τελείως και να βγάλει τα υγρά του. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κουκουνάρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον λιναρόσπορο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σπανάκι με το μείγμα κουκουναριού μαζί με τις σταφίδες, τα αυγά και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε 4 φόρμες για ατομικές πίτσες μεγάλες ή 8 μικρές με λίγο λάδι και πιέζουμε τις τορτίγες μέσα να κάνουν φωλιά.
Βήμα 4
Μοιράζουμε εκεί μέσα το μείγμα από σπανάκι και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα αν την χρησιμοποιήσουμε ή με λίγο ακόμα λιναρόσπορο ή σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20- 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε.