Loader

Αυγοτάρτα με κολοκυθάκια και σπαράγγια

2014-04-12
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

12/4/14

Δεν είναι πίτα, δεν είναι τάρτα, δεν είναι ομελέτα. Είναι αυγοτάρτα με κολοκυθάκια και σπαράγγια. Νόστιμο ορεκτικό (ή κυρίως γεύμα), με λαχανικά εποχής και αυγουλάκια, που τρώγεται κρύο ή ζεστό,χωρίς μαχαιροπίρουνο!

zuchaspslice (1)zuchaspslice (7)

Συστατικά

  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα
  • 3 φέτες bresaola πολύ ψιλοκομμένη
  • 10 σπαράγγια καθαρισμένα
  • ¾ του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λευκό cheddar τριμμένο ή κασέρι
  • Λίγο σιμιγδάλι για τη φόρμα ή φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ½ κουταλιά από το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα πολλά υγρά, αλατοπιπερώνοντας τα ελαφρά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά καια προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το τυρί, τα chives, αλατοπίπερο και το μείγμα κολοκυθιού. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και τα απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα της προτίμησης μας, που έχουμε πασπαλίσει με λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά.

Βήμα 3

Απλώνουμε τα σπαράγγια πάνω στο μείγμα το ένα δίπλα στο άλλο και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα πιπέρι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *