Βασιλική γαριδομακαρονάδα
2014-05-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
3/5/14
Βασιλική γαριδομακαρονάδα σήμερα για δυο περιπτώσεις. Είτε γιατί οι γαρίδες που θα επιλέξουμε θα είναι king όπως λέγονται στο εξωτερικό, δηλαδή γίγας, είτε γιατί θα την εμπλουτίσουμε με μπόλικο φρέσκο βασιλικό και θα μοσχομυρίσει το πιάτο μας. Ότι και να επιλέξουμε ,με ένα καλό κρασί και πολύ αγάπη, θα φάμε σίγουρα σαν βασιλιάδες!
Συστατικά
- 150gr. Ζυμαρικά Νο6
- 200gr. γαρίδες μεσαίες ή γίγας, κατεψυγμένες ή φρέσκες
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
- ½ κουταλιά του γλυκού Tabasco
- Αλατοπίπερο
- 10 ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- Μια πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός , πολύ ψιλοκομμένος (ή ανάλογα τα γούστα)
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι νερό που θα βράσουν οι γαρίδες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε τις γαρίδες για 8-10 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό και το φυλάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τα κεφάλια τα ρίχνουμε στο multi μαζί με 1-2 κουταλιές νερό από αυτό που έβρασα. Το χτυπάμε και του σουρώνουμε σε ένα καθαρό μπολ με ένα μικρό σουρωτήρι( μαγειρικό tip της πεθεράς μου).
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χωρίζουμε 1 φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν οι γαρίδες και το κρατάμε για τη σάλτσα ενώ το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται και επιπλέον νερό βρύσης.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ κατσαρολικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το Tabasco και την Worcestershire sauce και μετά από 1 λεπτό, το χυμό ντομάτας, τα ντοματίνια, το σουρωμένο ζουμί από τα κεφάλια, τη ζάχαρη και το 1 φλιτζάνι νερό που φυλάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις γαρίδες και βράζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Τα μεταφέρουμε με πιάστρα κατευθείαν στο σκεύος με τη σάλτσα (δεν τα σουρώνουμε) και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.