Loader

Βασιλόπιτα αμυγδάλου

2016-12-14
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

29/12/16

Βασιλόπιτα αμυγδάλου με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και φυσικά μπόλικα τριμμένα αμύγδαλα. Η πιο εύκολη βασιλόπιτα-κέικ-γλυκό, 3 σε 1 που έχετε ετοιμάσει ποτέ, αφού γίνεται μέσα σε ένα μπολ, γρήγορα, νόστιμα και απλά.

almvas-2 almvas-5

Συστατικά

  • 125gr. Βούτυρο λιωμένο
  • 180gr. Ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250gr. Τριμμένο αμύγδαλο
  • 60gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • Λίγα αμύγδαλα λευκά για το στόλισμα
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά και στολίζουμε με λίγα αμύγδαλα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε φλουρί ή νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Καλή χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *