Βασιλόπιτα αμυγδάλου
2016-12-14- Μερίδες: 10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
29/12/16
Βασιλόπιτα αμυγδάλου με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και φυσικά μπόλικα τριμμένα αμύγδαλα. Η πιο εύκολη βασιλόπιτα-κέικ-γλυκό, 3 σε 1 που έχετε ετοιμάσει ποτέ, αφού γίνεται μέσα σε ένα μπολ, γρήγορα, νόστιμα και απλά.
Συστατικά
- 125gr. Βούτυρο λιωμένο
- 180gr. Ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 250gr. Τριμμένο αμύγδαλο
- 60gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- Λίγα αμύγδαλα λευκά για το στόλισμα
- Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά και στολίζουμε με λίγα αμύγδαλα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε φλουρί ή νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Καλή χρονιά!