Βασιλόπιτα 2014 με φυστικοβούτυρο χωρίς αυγά και βούτυρο
2013-12-31- Κουζίνα: Αμερικάνικη, Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
8 έχουν βαθμολογήσει
31/12/13
Όπως λέει και μια διαφήμιση, όταν η αγάπη, συναντήσει αγάπη, αυτή πολλαπλασιάζεται. Αυτό σας εύχομαι φίλοι μου για φέτος. Να έχετε υγεία και μπόλικη αγάπη να δώσετε και να πάρετε.
Καλή χρονιά από το cookmania με βασιλόπιτα 2014 με φυστικοβούτυρο χωρίς αυγά και βούτυρο!!
Συστατικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/3 του φλιτζανιού βρώμη
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
Μια πρέζα αλάτι
1/3 του φλιτζανιού applesauce
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας γάλα ανακατεμένο με μια βανίλια
¼ του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα και φλουρί για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Το μείγμα μας θα βγει ελαφρά κολλώδες.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πιέζουμε κάπου και το φλουρί μας, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να πιέζουμε μέσα στο γλυκό μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχαρίτσα και το ακουμπάμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είμαστε έτοιμοι! Και του χρόνου φίλοι μου, να είστε καλά, με υγεία και χαρές! Καλή Χρονιά!
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.hiddenfruitsandveggies.com/2013/07/29/butterless-peanut-butter-scones/