Βελουτέ αρακά με ginger και κρέμα γάλακτος
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.αρακάς
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμός λαχανικών
1κ.γλ.καστανή ζάχαρη
1κ.σ.βούτυρο
1κ.σ.ginger σκόνη
1μιεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
1κ.γλ.μπούκοβο
1ποτήρι κρέμα γάλακτος
1κ.σ.χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο που έχει λιώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε τον αρακά και την πατάτα. Προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ginger, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα πολτοποιούμε στο multi και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.