Loader

Γαλοπούλα φούρνου με ρύζι και χόρτα

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1/2γαλοπούλα κομμένη σε μερίδες

Λάδι

Αλατοπίπερο

3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2κ.σ.κουκουνάρι

2κ.σ.σταφίδες ξανθές (ή ότι έχετε)

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

2φλ.ρύζι γλασέ

1κιλό ήμερα χόντρα χοντροκομμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα χόρτα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και ανακατεύουμε. Τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και συμπληρώνουμε 1 1/2φλ.χλιαρό νερό ή ζωμό. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *