Γεμιστά με τραχανά κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα
2013-07-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6πράσινες πιπερίες
2κολοκυθάκια τριμμένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1κ.σ.βασιλικός ξερός
1κρεμμύδι τριμμένο
1φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.λευκό κρασί
2φλ.τραχανάς ξινός
Φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε τις πιπεριές ολόκληρες για 2-3 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κολοκυθάκια και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και μόλις αρχίζει να το πίνει σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε ελαφρά το καπάκι από τις πιπεριές. Γεμίζουμε με το μείγμα τραχανά τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Αν περισσέψει γέμιση την αραδιάζουμε ανάμεσα από τις πιπεριές. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο με ένα κρύο ποτήρι κρασί.