Γερμανική krautsalat
2014-12-08- Κουζίνα: Γερμανική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:10 ω
- Έτοιμο σε: 2:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
8/12/14
Γερμανική krautsalat, δηλαδή η γνωστή μας λαχανοσαλάτα από την οπτική γωνία των δυτικών χωρών.
Συστατικά
- 1 μικρό σγουρό λάχανο ή ότι λάχανο θέλουμε, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- Αλατοπίπερο
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα γλυκιά
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Δοκιμάζουμε τη γεύση του και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον ποσότητα από τις αναγραφόμενες.
Βήμα 2
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ , το λάχανο, το καρότο , τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με το dressing και αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε.