Γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/3φλ.άνιθος ψιλ/νος
1φλ.σπανάκι αχνισμένο και ψιλ/νο
1αυγό
1φλ.ρύζι γλασέ
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
Λάδι αλατοπίπερο
4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Πλάθουμε μπαλάκια μετρίου μεγέθους και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 1 ½ λίτρο νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση Τοποθετούμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια προσεχτικά για να μην διαλυθούν και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Αντί να ανακατέψουμε τη σούπα, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε παραπάνω χυμό λεμονιού.