Γλυκοπατάτα ψητή με τυροκαυτερή τυριού Μυτιλήνης
2014-01-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
8/1/14
Αρχίζουν τα σχολειά λέει σήμερα και με πιάνει το παράπονο σαν θυμάμαι πως κάθε χρόνο 7 Γενάρη, στη γιορτή μου δηλαδή, ήταν η πρώτη μέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Θυμάμαι καλά , έτσι δεν είναι; Των Φώτων ήταν η τελευταία αργία και την επόμενη τσουπ… σχολείο και πάλι! Θα αφοσιωθώ στη μαγειρική μου όμως και φαντάζομαι θα το ξεπεράσω με μια γλυκοπατάτα ψητή με τυροκαυτερή τυριού Μυτιλήνης! Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τυροκαυτερή, είναι όλα τα λεφτά, εδώ στο cookmania, γι’ αυτό μην ψάχνετε αλλού!!
Συστατικά
Για την γλυκοπατάτα:
1 μεγάλη γλυκοπατάτα κόκκινη, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
Φέτες στρογγυλής γαλοπούλας, βραστή ή καπνιστή
Λάδι και αλατοπίπερο για το ψήσιμο
Για το άλειμμα:
180gr. Τυροβολάκι Μυτιλήνης ή ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα ή φέτα κ.α.
¼ του φλιτζανιού tapenade (TAPENADE ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ-LINK)
3 λιαστές ντομάτες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για την γλυκοπατάτα: Ακουμπάμε τις φέτες τις πατάτας σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά περίπου. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 2
Για το άλειμμα: Βάζουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα στο multi και το χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα: Ακουμπάμε σε πιάτο σερβιρίσματος τις ροδέλες γλυκοπατάτας και από μια φέτα γαλοπούλας σε κάθε ροδέλα.
Βήμα 4
Ακουμπάμε από μια κουταλίτσα περίπου από το άλειμμα πάνω στα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως ή και κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο.