Γλυκόξινο χοιρινό με fish sauce
2013-06-16- Κουζίνα: Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
350gr χοιρινό
2κ.σ. λάδι
2 σκελ. Σκόρδο
1 κρεμμύδι
2κ.σ. fish sauce
1κ. γλ. Ζάχαρη
1 πιπεριά κόκκινη από βάζο
1 ντομάτα ψιλ/νη
4 ροδέλες ανανά από κονσέρβα σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο , το κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια ψιλ/να μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε το κρέας και λίγο νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί λίγο. Προσθέτουμε την σος, την ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε επίσης την πιπεριά, την ντομάτα και τον ανανά και ψιλοτηγανίζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ψηθεί το κρέας μας. Σερβίρουμε με φρέσκα σχισμένα κρεμμυδάκια.