Loader

Γλύκισμα βρώμης με χαλβά στο φούρνο

2015-06-26
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/6/15

Γλύκισμα βρώμης με χαλβά στο φούρνο για να το φάτε για πρωινό ή για να έχετε ένα υγιεινό επιδόρπιο, προσθέτοντας δίπλα και μια μπάλα παγωτό.

oatbanxalvas (1) oatbanxalvas (3)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες ή μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • ¾ του φλιτζανιού χαλβάς (του μπακάλη),χοντροθρυμματισμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις μπανάνες, το γάλα, το μέλι και την βανιλίνη.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, την κανέλα, το baking, τη σόδα και το αλάτι.

Βήμα 3

Ενώνουμε τα δυο μείγματα μεταξύ τους και ανακατεύουμε πολύ καλά, αφού προσθέσουμε το χαλβά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε, ραντίζοντας αν θέλουμε επιπλέον μέλι ή / και κανέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *