Δροσερό γλυκό με φράουλες και pretzel
2015-06-24- Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 5:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 5:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
24/6/15
Δροσερό γλυκό με φράουλες και pretzel και ειλικρινά σας μιλάω ξύπνησα το πρωί με την έννοια να το κόψω, να το φωτογραφίσω, να το δοκιμάσω και να σας το παρουσιάσω. Το γλυκό αυτό είναι το ιδανικότερο καλοκαιρινό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους.
Συστατικά
Για τη βάση:
2 φλιτζάνια pretzel τριμμένα
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
2/3 του φλιτζανιού βούτυρο
Για την κρέμα:
400gr. τυρί κρέμα
1 συσκευασία morfat
2 κουταλιές της σούπας γάλα
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
Για το ζελέ:
2 συσκευασίες σκόνη ζελέ με γεύση φράουλα
1 ½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φετούλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα pretzels. Κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Βήμα 3
Χτυπάμε το garni που έχουμε βάλει στο ψυγείο 2-3 ώρες με την κρέμα τυριού, το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 1-2 ώρες.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Περίπου 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και 1 κρύο. Το αφήνουνε στο ψυγείο 1 ½ ώρα να αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση pretzels και από πάνω το ζελέ με τις φράουλες.Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.