Πατέ ελιάς με αγκινάρες
2013-10-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/10/13
Η εβδομάδα τελειώνει και η ενασχόληση μου με τις ελιές, καλά κρατεί…αχαχαχαχα. Σας είπα εγώ, μην μου δώσετε ένα υλικό το κάνω «σούπα»( σούπα ελιάς; Μμμ..θα το σκεφτώ!), το εξαντλώ, το αφομοιώνω κανονικά!
Εσάς δεν σας ρώτησα όμως; Τι σχέση έχετε με τις ελιές; Και μη μου πείτε αδιάφορη..θα στεναχωρηθώ πολύ!
πατέ ελιάς
Συστατικά
2/3 του φλιτζανιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
¼ του φλιτζανιού καρδιές αγκινάρας από βάζο, στραγγισμένες
5-6 πιπεριές τουρσί, χωρίς το κοτσάνι, όχι καυτερές
2 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
2κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο για να καλύψουμε το μείγμα
ελιοπατέ
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε όσα υλικά κόβονται, πολύ ψιλοκομμένα ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο multi εκτός από τις αγκινάρες.
Βήμα 2
Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε ή όλο το βράδυ.
Προσαρμογή συνταγής :
http://ohmyveggies.com/recipe-grilled-portabella-muffuletta-sandwich/