Επιδόρπιο γιαουρτιού με φρούτα και ανθότυρο
2014-08-26- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/8/14
Επιδόρπιο γιαουρτιού με φρούτα και ανθότυρο. Ανάλαφρο γλύκισμα για μετά ή πριν το φαγητό. Ελαφρύ επιδόρπιο , ιδανικό ακόμα και για πρωινό. Τα φρούτα, είναι προσωπική μου επιλογή. Ότι είχα στο ψυγείο. Εσείς διαλέγετε τα φρούτα της προτίμησης σας.
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού γιαούρτι
- ¼ του φλιτζανιού ανθότυρο, θρυμματισμένο
- ¼ του φλιτζανιού σταφύλια
- 1-2 βανίλιες κομμένες σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού μπισκότα, κράκερς ή δημητριακά της επιλογής μας, χοντροθρυμματισμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού σπόροι chia
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- ½ κουταλιά του γλυκού χυμό lime ή πορτοκαλιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό lime και το κρατάμε στην άκρη.Κάνουμε το ίδιο με το γιαούρτι και το ανθότυρο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Βήμα 2
Σε ποτήρι ή γυάλινο μπολ βάζουμε σε στρώσεις , τις βανίλιες, τα μπισκότα, το μείγμα γιαουρτιού, τα σταφύλια και τέλος τους σπόρους chia.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το μείγμα μελιού και σερβίρουμε.