Loader

Ζεστό λάχανο με cranberries και μέλι

2014-12-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

27/12/14

Ζεστό λάχανο με cranberries και μέλι ή αφήνοντας για λίγο τη σταφίδα να «ξεκουραστεί» για φέτος τις γιορτές.

warmcabb (1) warmcabb (6)

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • ¼ του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 4-5 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα cranberries
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού άνηθος και επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό με το χυμό λεμονιού και το μέλι και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το λάχανο, τα cranberries, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο και το μείγμα μελιού. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι τους σκεύους.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε τον άνηθο και την πάπρικα, αν τα χρησιμοποιήσουμε. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή σαν συνοδευτικό ψητού κρέατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *