Ζεστό λάχανο με cranberries και μέλι
2014-12-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
27/12/14
Ζεστό λάχανο με cranberries και μέλι ή αφήνοντας για λίγο τη σταφίδα να «ξεκουραστεί» για φέτος τις γιορτές.
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού νερό
- ¼ του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 4-5 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα cranberries
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού άνηθος και επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό με το χυμό λεμονιού και το μέλι και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το λάχανο, τα cranberries, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο και το μείγμα μελιού. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι τους σκεύους.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε τον άνηθο και την πάπρικα, αν τα χρησιμοποιήσουμε. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή σαν συνοδευτικό ψητού κρέατος.