Η Φανουρόπιτα της μητερούλας από το Βόλο
2013-08-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
H παραλλαγή της φίλης μου Γεωργίας από το Βόλο…σας την παραθέτω με πολύ αγάπη.
Συστατικά
500γρ.φαρίνα & 1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή & 1/4 ποτήρι μέλι θυμαρίσιο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 & 1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/4 ποτήρι κονιάκ
(1 κ.γλ.κακάο)
1 κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ.κανέλα
1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο
200γρ.σταφίδα μαύρη
(άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα ,στους 180C για 45 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη αν θέλουμε, και έτοιμη η Φανουρόπιτα μας. Και του χρόνου με υγεία!