Θαλασσινά τσίλι
2013-05-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 2
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
θαλασσινά τσίλι
Συστατικά
200gr.καλαμαράκια κατ/να
200γρ.μύδια κατ/να
2κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
Αλατοπίπερο
1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη ή 1τσίλι πιπεριά ξερή
1/2φλ.λευκό κρασί
Χυμός 1 λεμονιού
1κ.σ.θυμάρι
2κ.σ.λάδι
1κ.σ.βούτυρο
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φλ.αρακάς κατ/νος
10ντοματίνια κομμένα στη μέση
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο και τις κόκκινες πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα θαλασσινά και το τσίλι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά και το θυμάρι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως σαν ορεκτικό ή μεζέ αλλά και σαν κυρίως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.