Κέικ αλμυρό της Ζαννέτ
2013-07-10- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 1/2φλ.αλεύρι
1κ.σ.μπέικιν πάουντερ
200γρ.γιαούρτι
1πιπεριά πράσινη ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1φλ.αλλάντικα ψιλ/να της αρεσκείας μας
Αλατοπίπερο
Βούτυρο για τα φορμα
5-6 ελιές μαύρες κομμένες σε φετάκια
1κ.γλ.ρίγανη
1 1/2φλ.τυριά τριμμένα της αρεσκείας μας
3αυγά
3/4φλ.ηλιέλαιο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπαμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαι ο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα αλλαντικά, τα τυριά, τις ελιές και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και απλώνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.