Κέικ μήλου με καρύδα και μέλι
2013-08-23- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
140gr.βούτυρο
25γρ.μαύρη ζάχαρη
2μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2φλ.ζάχαρη
2αυγά
110γρ.αλεύρι
2κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
75.ινδοκάρυδο
1φλ.μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με τα μήλα και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν ελαφρά. Χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κι έπειτα το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και την καρύδα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μέλι και τη μισή ποσότητα από τα μήλα. Απλώνουμε το μισό μείγμα του κέικ και έπειτα πάλι τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μέιγμα κέικ. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψάκι με νερό , σαν μπεν μαρί και καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.