Καλαμποκόψωμο με μπανάνα
2014-12-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
31/12/14
Καλαμποκόψωμο με μπανάνα. Ένα πραγματικά διαφορετικό ψωμί που τρώγεται και σε αλμυρούς αλλά και σε γλυκούς συνδυασμούς. Όπως είχα πει και πριν ένα χρόνο( η πρώτη ανάρτηση του 2014 ), το καλαμποκόψωμο είναι ένα τυχερό και γούρικο φαγητό κι αφού το δοκίμασα πέρσι και δεν πήγε κι άσχημα η χρονιά, είπα να το επαναλάβω. Ας υποδεχτούμε το νέο έτος με υγεία, ελπίδες και όνειρα. Καλή χρονιά σε όλους
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 ώριμες μπανάνες
- ¼ του φλιτζανιού γάλα
- ¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
- 1 βανιλίνη
- 2 αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 2 ειδών αλεύρια, το baking, το αλάτι, την βανιλίνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και ρίχνουμε τα αυγά, χτυπημένα, το γάλα, το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα αλευριών, ανακατεύοντας.
Βήμα 3
Λαδώνουμε μια μικρή φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε. Τρώγεται σκέτο, με τυρί κρέμα, με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.