Καλοκαιρινό ριζότο από την Ιταλία
2013-08-02- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.βασιλικός φρέσκος
1/3από το ματσάκι του μαϊντανού
2σκελ.σκόρδο κομμένες σε φέτες
1/2φλ.λευκό κρασί
3 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1κ.σ.βούτυρο
1 ½ φλ.ρύζι Arborio
Οδηγίες
Βήμα 1
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίσμα (προαιρετικά) Βάζουμε λάδι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο. Πολτοποιούμε στο multi το βασιλικό και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε κι αυτά στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το κρασί. Μόλις το απορροφήσει λίγο συμπληρώνουμε σιγά σιγά τον ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να τελειώσει αλλά να μείνει ζουμερό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να μείνει λίγο και σερβίρουμε , αν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα.