Loader

Καλοκαιρινό φαγάκι με πλιγούρι Δράμας

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 1/3φλ.πλιγούρι

3φλ.νερό χλιαρό

Λάδι

Αλατοπίπερο

1μικρή μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια

1κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε κυβάκια

1μεγάλη πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 1/2κ.σ.κουκουνάρι καβουρδισμένο

Χυμό λεμονιού

Δυόσμος ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι για 2 λεπτά και μετά κλείνουμε τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη να τραβήξει τα υγρά του. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατόπιν προσθέτουμε το πλιγούρι , το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το κουκουνάρι και το δυόσμο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *