Κατσίκι με δενδρολίβανο και ρακή
2015-01-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 4:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/1/15
Κατσίκι με δενδρολίβανο και ρακή. Ένα πιάτο μεθυσμένο και μεθυστικό. Για τους λάτρεις του είδους, ιδανικό για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου.
Συστατικά
- 1kg κατσίκι μπούτι ή άλλο κομμάτι κομμένο για φούρνο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- ¼ του φλιτζανιού ρακή ή ούζο
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα δενδρολίβανου
- 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο , ολόκληρες ή λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κομμάτι του κρέατος σε μπολ με καπάκι. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το λάδι, τη ρακή, το σκόρδο, αλατοπίπερο και το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Την επόμενη το ακουμπάμε σε βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάδας και 1 φλιτζάνι νερό. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 2 ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.
Βήμα 4
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα χωρίς να το σκεπάσουμε, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να μείνει με το λαδάκι του. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της προτίμησης μας.