Κατσικάκι με σταμναγκάθι και μυρωδικά γάστρας
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπούτι κατσίκι
2κιλά σταμναγκάθι πλυμμένο
1/2ματσάκι μάραθος ψιλ/νος
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1φλ.λευκό κρασί
Χυμό 2 λεμονιών
1/4φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη τα χόρτα με τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα και αλατοπιπερώνουμε. Ακουμπάμε πάνω τους το μπουτάκι και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και λίγο νερό και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε στους 220C για 2 ώρες αφήνοντας το χωρίς καπάκι τα τελευταία 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.