Loader

Κατσικάκι μυρωδάτο στο slow cooker

2014-05-30
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 6:00 ω
  • Έτοιμο σε: 6:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/6/14

Κατσικάκι μυρωδάτο στο slow cooker ή στη γάστρα. Προσαρμόζουμε τις συνταγές βάση τις δυνατότητες όλων των φίλων του ZannetCooks, για να μην μένει κανείς παραπονεμένος.

slkatsiki (1) slkatsiki (5)

Συστατικά

  • 700γρ. μπούτι κατσίκι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 2/3 του φλιτζανιού νερό ή ζωμός
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μαραθόσπορος
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς
  • Μπούκοβο ή τσίλι σκόνη, κατά βούληση
  • ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στον πάτο της συσκευής και ακουμπάμε πάνω το μπούτι. Διασκορπίζουμε τα σκόρδα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό και έπειτα το ανακατεύουμε και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Βήμα 3

Ψήνουμε στο high για 6-7 ώρες. Εναλλακτικά συμπληρώνουμε επιπλέον νερό και ψήνουμε το κρέας σε γάστρα για 2-3 ώρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *