Καυτερό κριθαρότο λαχανικών
2013-08-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.κουνουπίδι κομμένο σε μικρά τουφάκια
1κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1πιπεριά τσίλι
1πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη
1/2φλ.λευκό κρασί
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1φλ.κριθαράκι μέτριο
1λίτρο ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά ,το σέλινο, το κολοκυθάκι και το κουνουπίδι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το πιπεριά τσίλι και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, όπως το ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι να φουσκώσει τι κριθαράκι και σερβίρουμε.