Loader

Καυτερό κριθαρότο λαχανικών

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.κουνουπίδι κομμένο σε μικρά τουφάκια

1κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκι

1κρεμμύδι ψιλ/νο

1πιπεριά τσίλι

1πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη

1/2φλ.λευκό κρασί

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

1φλ.κριθαράκι μέτριο

1λίτρο ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά ,το σέλινο, το κολοκυθάκι και το κουνουπίδι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το πιπεριά τσίλι και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, όπως το ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι να φουσκώσει τι κριθαράκι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *