Κιμάς με πατάτες στο φούρνο
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κιλό πατάτες κομένες σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν με λίγο λάδι.Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνουμε να βράσει.Τηγανίζουμε τις πατάτες.Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες.Ρίχνουμε το μισό από το τυρί προσθέτουμε τον κιμά και τελειώνουμε ρίχνοντας υπόλοιπο τυρί.Ψήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το τυρί.