Κινόα με ψητό φινόκιο και βραζιλιάνικους καρπούς
2014-06-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
17/6/14
Το Μουντιάλ συνεχίζεται κανονικά και παρόλο που η ήττα της εθνικής ομάδας μας έριξε λιγάκι, περιμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα,φυσικά με τις καλύτερες ευχές και ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Εμείς στα δικά μας, τα μαγειρικά, συνεχίζουμε τις συνταγές – αφιέρωμα στη χώρα διοργάνωσης, Βραζιλία αλλά και στο ποδόσφαιρο γενικότερα με γευστικές προτάσεις για κάθε πιθανή ώρα Ελλάδος μπορεί να προβάλλονται οι αγώνες. Κινόα με ψητό φινόκιο και βραζιλιάνικους καρπούς το πιάτο μας, νόστιμο, δροσερό και πάνω απ’ όλα καλοκαιρινό.
Συστατικά
1 μέτριο φινόκιο
1 ½- 2 φλιτζάνια κινόα, μαγειρεμένο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ του φλιτζανιού Brazilian nuts
2 μέτρια πορτοκάλια, χωρισμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για το dressing:
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
Μια πρέζα κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε φέτες το φινόκιο κρατώντας τα ανθάκια του.
Βήμα 2
Το αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και το ραντίζουμε με λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 12-14 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Βάζουμε σε ένα μπολ το κινόα, τον μαϊντανό, τα ανθάκια από το φινόκιο ψιλοκομμένα, τις φέτες πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς (κρατώντας μια μικρή ποσότητα από τα δυο τελευταία για το σερβίρισμα) και το ψημένο φινόκιο.
Βήμα 5
Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, διακοσμώντας με τις φέτες πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς που φυλάξαμε.