Κολοκυθόπιτα με κινόα
2015-01-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/1/15
Κολοκυθόπιτα με κινόα. Η πιο εναλλακτική κολοκυθόπιτα που έχετε δοκιμάσει ως τώρα και χωρίς καθόλου ενοχές.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κινόα
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζάνι bbq sauce ή 1/3 του φλιτζανιού γάλα (ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλουμε)
- 3-4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 4 αυγά
- Λίγο λάδι για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το κινόα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το σκεύος στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την bbq sauce ή το γάλα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κινόα και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ξανά.
Βήμα 3
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τρίμμα φρυγανιάς στο λαδωμένο σκεύος, για να κάνει κρούστα στον πάτο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σκέτη, σαν ορεκτικό ή κυρίως μαζί με κάποια σαλάτα της επιλογής μας.