Κοτόπιτα με φέτα Ρούμελης
2013-06-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.σφολιάτα
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.σιμιγδάλι
2κ.σ.αλεύρι
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1/2κιλό φέτα θρυμματισμένη
3αυγά χτυπημένα
1/2λίτρο ζωμός κότας
2στήθη κοτόπουλου βρασμένο κομμένο σε κυβάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, λίγο αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό, καλά να διαλυθούν. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρολά και το ανάβουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς και μόλς τελειώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε όλα μαζί την μπεσαμέλ με το μείγμα πράσου, τα αυγά και το τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε ότι εξέχει προς τα μέσα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και αλείφουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.