Κοτόπουλο και αρακάς με σάλτσα σαμπάνιας
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.αρακάς
1κρεμμύδι τριμμένο
1φλ.σαμπάνια
3φλ.ζωμός λαχανικών
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα τους
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τη σαμπάνια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να απορροφήσει το αλκοόλ και προσθέτουμε τον αρακά και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε 45 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με το θυμάρι.