Κοτόπουλο κοκκινιστό με σπανάκι
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2φλ.λευκό κρασί
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατοπιπερώσουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το σπανάκι και τον χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο ακόμα και το μοσχοκάρυδο. Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του, περίπου 30-35 λεπτά.