Κοτόσουπα τσίλι με μήλο
2014-05-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
7/5/14
Κοτόσουπα τσίλι με μήλο γιατί μπορεί να έχει μπει ο Μάιος, αλλά ειδικά τα βράδια τις ζητώ απεγνωσμένα, όλες τις εποχές. Το στομάχι μου τις δέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό και ο ουρανίσκος μου με μεγάλη λαχτάρα.
Συστατικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 μήλο χοντροκομμένο
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
- 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη ή σκόνη τσίλι ή μπούκοβο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- Μια πρέζα πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό κατά τα ¾. Ζεσταίνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Το αφαιρούμε με κουτάλα ή το στραγγίζουμε με τρυπητό κρατώντας το ζωμό και μόλις αυτός πάρει πάλι βράση ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, την πιπεριά τσίλι, τα καρότα και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μήλο και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα στο multi αφού κρυώσει λίγο και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το καγιέν και τα βάλουμε να πάρουν βράση όλα μαζί.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ «λιανίζουμε» το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.