Κοχύλια με τυρί θυμάρι και ψίχα ψωμιού
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ζυμαρικά κοχύλια ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.red pepper flakes ή μπούκοβο
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1 1/2φλ.ντοματάκια κονκασέ
Χυμό 1 λεμονιού
1 1/2φλ.γκούντα τριμμένο
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Την ψίχα από 5 φέτες ψωμιού θρυμματισμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο με το καυτερό. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και τα μεταφέρουμε στα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το μισό τυρί και λίγο από το ψωμί και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ταψάκι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου.