Κρασάτο συκώτι με ελιές και λιαστές ντομάτες
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.λευκό κρασί
2φλ.ζωμός λαχανικών ή νερό
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
12 ελιές Καλαμών ολόκληρες χωρίς κουκούτσι
5λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το σκόρδο και το συκώτι μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη. Σιγοβράσουμε για 45 λεπτά περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Ιδανικά ταιριάζει με λευκό ρυζάκι για να διασκορπίσετε πάνω του μπόλικη από τη σαλτσούλα.