Κρεμώδης κολοκυθόσουπα
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 ½ κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
½ κολοκυθάκι τριμμένο
1μεγάλο καρότο κομμένο σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
Λάδι
3σκελ.σκόρδο
1κ.σ.θυμάρι
3φλ.ζωμός λαχανικών
1/3φλ.γάλα ή κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το 1 ½ κολοκυθάκι. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το ζωμό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε στο multi, όπου και τα πολτοποιούμε. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, το γάλα και το τριμμένο κολοκύθι. Τα βάζουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.