Λαχανοχορτόσουπα με τραχανά
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κρεμμύδι μικρό
1πράσο
1/3φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/3φλ.λάχανο
1πατάτα
1/3φλ.κρασί ροζέ
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/4από το ματσάκι σέλινο
2καρότα
1ντομάτα
1καυτερή πιπεριά πράσινη
1/2φλ.τραχανάς
3φλ.ζωμός κότας
1κ.γλ.θυμάρι
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το λάχανο, το σέλινο,τα καρότα,την πατάτα, την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά στο multi και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε λάδι σε κατσαρόλα και μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά μολις το λάδι μας ζεσταθεί. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και 2 φλιτζάνια από το ζωμό. Αλατοπίπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Ρίχνουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ραντίζουμε με λίγο κρέμα γάλακτος για να σερβίρουμε.