Λαχανόσουπα με πεπονάκι
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.λάχανο ψιλ/νο
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νης
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1λίτρο νερό ή ζωμός
1φλ.του τσαγιού πεπονάκι (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και το λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το πεπονάκι. Βράζουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή με χυμό λεμονιού ανάλογα τα γούστα