Λεμονάτες πατάτες φούρνου με φέτα
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3πατάτες κομμένες στο μέγεθος της αρεσκείας σας
Λάδι
Χυμό 2λεμονιών
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.θυμάρι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ταψί και αραδιάζουμε πάνω τις πατάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και λαδάκι. Προσθέτουμε νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού στο φλιτζάνι με το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Το διασκορπίζουμε πάνω στις πατάτες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε αμέσως.