Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσινα λαχανικά και ανθότυρο
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4μπούτια κοτόπουλο
1 ½ φλ.φασολάκια πράσινα στρογγυλά
2κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες χοντρές
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμός 2 λεμονιών
4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
200γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
1/4από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
1/4από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1κ.σ.μουστάρδα
3φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και κατόπιν το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον άνιθο. Τέλος ρίχνουμε την μουστάρδα αφού την διαλύσουμε με λίγο από το ζωμό του φαγητόυ και τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά και τη σαλτσούλα από την κατσαρόλα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με λευκό ρυζάκι.