Loader

Λεμονάτο ψαρονέφρι μπουκιές με ελιές

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2κομμάτια ψαρονέφρι, περίπου 1 κιλό, κομμένο σε μπουκιές

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

1φλ.λευκό κρασί

1φλ.ζωμός λαχανικών σπιτικός ή έτοιμος

20ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά. Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και τις ελιές. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *