Μακαρονάδα με αντζούγιες τσίλι και κρουτόν
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.σπαγγέτι Νο6
10αντζούγιες φιλέτο σε λάδι
1κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλ/νη
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Λάδι
αλατοπίπερο
2φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα κυβάκια του ψωμιού σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο για να μην πικρίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά και τις αντζούγιες, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω τα κρουτόν και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.