Μακαρονάδα με φρούτα της θάλασσας
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ.ανάμικτα κατ/να θαλασσινά
300γρ.σπαγγέτι Νο6
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/3από το ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
1/3φλ.ούζο
2ντομάτες μεγάλες τριμμένες
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 1/2κιλό (όλα μαζί) γαρίδες καθαρισμένες, μύδια, πλοκάμι χταποδιού ή ότι άλλο προτιμάτε, προβρασμένα Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με τα κρασί και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα θαλασσινά και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 6-7 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.