Μακαρονόπιτα με χυλοπίτες
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
350γρ. (μια συσκευασία) χυλοπίτες με αυγά
2φλ.κρέμα γάλακτος
1φλ.γάλα
5αυγά
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη
2φλ.διάφορα τυριά (φέτα οπωσδήποτε και ρεγκάτο, cheddar, gouda κλπ)
2/3φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
1κ.σ.βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις χυλοπίτες στο μισό χρόνο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το ζαμπόν, αν το χρησιμοποιήσουμε. Περιχύνουμε με αυτό τις χυλοπίτες και σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά και άλλα 15-20 χωρίς το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.