Μανέστρα με τόνο,αγγούρι και άνιθο
2013-08-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
250γρ.κριθαράκι
1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1/2ματσάκι άνιθο ψιλ/νο
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
το χυμό 2 λεμονιών
2κ.σ.μαγιονέζα
Αλατοπίπερο
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ μαζί με τον άνιθο,το αγγούρι,τον τόνο και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα βαζάκι αναμιγνύουμε καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με άνιθο και φετούλες λεμονιού.