Μανιτάρια σούπα αυγολέμονο
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
½ κιλό μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες
4κ.σ.λάδι
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλατοπίπερο
1φλ.ρύζι γλασέ
1φλ.λευκό κρασί
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
Χυμό 1 λεμονιού
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και μπόλικο νερό , να γεμίσει η κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνιθο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε κουταλιές από το ζεστό ζωμό για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα , ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.